Light and Bright Challenge, week 1

Vier keer per jaar heeft mijn “sportschool” bbb healthboutique een challenge. Vandaag begint de Light&Bright challenge. De challenges van bbb hebben altijd een holistische visie, wat inhoudt dat ze richten op mind, food en body. In dit geval is het thema detox en houdt dit bij “food” in dat je bepaalde voedingsmiddelen laat staan (o.a. koffie, alcohol, suiker, vlees, koemelkproducten), bij “mind” dat je een huis detox doet door goed op te ruimen en bij “body” dat je drie keer in de week sport.

Deze keer doe ik de challenge een beetje anders, ik wil me vooral focussen op mijn eigen doelen, doelen waarmee ik van plan ben om na de challenge, door te blijven gaan.

Met voeding wil ik de focus leggen op het maken van weekmenu’s. Dit deed ik altijd al voor avondeten, maar het werkt voor mij beter als ik dit voor alle maaltijden doen, inclusief tussendoortjes. Dit is bij mij een grote valkuil, waar ik vaak teveel van kan nemen. Naast het schrijven van weekmenu’s, is mijn doel dus om me hier aan te houden, met name voor de tussendoortjes.

Met body wil ik in ieder geval drie keer in de week sporten. Afgelopen zaterdag had ik h ineens erge last van mijn kuit met hardlopen, waardoor ik echt niet verder kon. Ik heb me deze week ingeschreven voor een hot cabin les en een pilates les in de boutique en hoop komend weekend wel weer te kunnen lopen. Ook wil ik weer elke avond gaan planken met elke avond 5 seconden meer. Gisteren weer begonnen, na 40 seconden ging Robin, mijn jongste zoontje op me zitten, dus toen was het klaar..

Met mind heb ik een aantal doelen. Een hele belangrijke hierbij is zelfbeeld. Onlangs las ik een artikel op optimavita.nl over eigen effectiviteit. Ik vond dit wel een eye opener. Ik geloof er stiekem helemaal niet in dat ik zoveel ga afvallen, zeker niet als ik daar een bepaalde tijd aan koppel. Over 8 weken heb ik een feestje. soms denk ik , “dan kan ik zo’n 4-8 kg lichter zijn”, maar gelijk erachter aan “houd jezelf nou niet voor de gek, je wil al zolang afvallen, waarom zou het nu dan ineens wel lukken?” Of met mijn trailrun over 4 maanden. Dan zou ik dus zo’n 8-16 kg lichter kunnen zijn. En goed getraind aan de start kunnen staan, en genieten van de mooie omgeving en ervaring. Maar vaak denk ik ook dat dat me helemaal niet gaat lukken, “ik ben daar te zwaar voor en ik kan dat helemaal niet”. Het stomme is dat ik mezelf zo tegen houd met deze gedachten. Ik durf me vaak al niet in te schrijven voor een lesje bbb30 of balance, laat staan voor een circuit30 of een hot HIIT les, omdat ik denk dat ik dat niet kan. Maar door het ook niet te doen, ga ik het natuurlijk ook niet kunnen. Daarom is zelfbeeld iets waar ik hard aan ga werken deze challenge. Ik ben alvast begonnen met een affirmatie op te schrijven en bij mijn telefoon te bewaren. Verder wil ik elke avond opschrijven wat goed ging en wat ik eventueel anders wil gaan doen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s